ISO 27001-certifikat

Framgångsrik certifiering inom informationssäkerhet för Enter SystemSolutions Oy

Enter SystemSolutions Oy nådde en betydande milstolpe sommaren 2024, när företaget beviljades ett certifikat enligt ISO/IEC 27001:2022. Denna internationellt erkända standard är ett bevis på ett högklassigt ledningssystem för informationssäkerhet och engagemang i kontinuerlig förbättring av informationssäkerheten.

En heltäckande kraftansträngning

Certifieringen täcker Enters hela verksamhet; certifieringsprocessen var en gemensam kraftansträngning för hela personalen. Genomförandet av projektet blev möjligt tack vare Enters långa verksamhetshistoria och djupgående expertis i miljöer som är kritiska för informationssäkerheten: implementeringen av hela ledningssystemet och den officiella certifieringsprocessen kunde genomföras på mindre än sex månader. Certifieringen är också ett bevis på Enters beredskap att uppfylla kraven i Europeiska unionens NIS2-direktiv, alltså cybersäkerhetsdirektivet.

Som det viktigaste verktyget i genomförandet av ledningssystemet för informationssäkerhet nyttjade Enter tjänsten för digital säkerhet, Digiturvamalli. Enter är återförsäljare av och expertpartner till Digiturvamalli-tjänsten.

Rigorösa informationssäkerhetsprocesser

Beviljandet av ISO 27001-certifikatet förutsatte utvecklingsåtgärder i Enters processer för ledning av dataskydd och informationssäkerhet, som redan hittills varit rigorösa. Under projektet fokuserade Enter i synnerhet på följande delområden:

Riskhantering: Vi identifierade och bedömde potentiella informationssäkerhetsrisker och tog fram strategier för hantering av dem. I detta ingick en särskilt omfattande genomgång av intressegrupper och Enters roll i olika leveranskedjor.

Effektivisering av processer: Genom analys och optimering av processer uppnåddes bättre effekt och reducerades risken för säkerhetsöverträdelser.

Utbildning av personalen: Hela organisationens kunnande och medvetenhet om informationssäkerhet förbättrades genom kontinuerlig utbildning och kommunikation samt instruktioner som anpassats för mycket olika händelsescenarion.

Cybersäkerhet, kontinuerliga IT-tjänster och kontinuerlig förbättring är i kärnan av vår verksamhet. Kontakta oss för att höra mer om hur våra Enter Optimi-tjänster hjälper våra kunder årtionde efter årtionde.

ISO 27001 certification

Mer information:

Be om mer information

Enter Optimi

Läs mer